U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Seminar o novim zakonskim propisima koji se odnose na neprofitne organizacije

Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije temeljem odluke Odbora Društva  od 29. listopada 2014. godine, je u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici 10. studenog 2014. Godine, organiziralo seminar o novim zakonskim propisima koji se odnose na neprofitne organizacije.

Predstavnici društava Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije, kroz predavanje zamjenice ravnatelja Ureda za udruge Republike Hrvatske, gospođe Vesne Lendić Kasalo,  dipl.iur., imali su se priliku upoznati s odredbama novog Zakona o udrugama koji je stupio na snagu 01. listopada 2014. godine. 

Predavačice dr.sc. Marija Zuber i mr.sc. Andreja Milić, urednice i savjetnice HZRIF-a sudionike su educirale o tema vezanim uz novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, Zakon o radu, promjene vezane uz najavljene izmjene Zakona o porezu na dohodak, godišnji obračun poreza na dohotak pri zadnjoj isplati plaće,neoporezive primitke – izvještavanje na JOPPD obrascu te novine u obračunu doprinosa za zapošljavanje od 01. siječnja 2015. godine.

Na seminaru je u svojstvu gostiju sudjelovao po jedan predstavnik svih društava Crvenog križa s područja ostale četiri Slavonske županije.

Goran Latković

Seminar za djelatnike društava Crvenog križa s područja djelovanja Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Prema Programu rada Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije za 2014. godinu organiziran je seminar stručnih službi (djelatnika) svih društava Crvenog križa s područja djelovanja Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Seminar se održao  7. i 8. studenoga 2014. godine u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici, a na njemu su uz djelatnike svih društava Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije sudjelovali i predsjednici ili članovi odbora pojedinih društava.


Seminar je imao za ciljeve stjecanje novih znanja i iskustava, međusobno upoznavanje i druženje djelatnika društava Crvenog križa, razmjene iskustva za svako područje djelovanja Crvenog križa, te razmatranje aktualnih problema i njihovih mogućih rješenja.

Pored tematskih cjelina koji se neposredno tiču programskih zadataka društava Hrvatskog Crvenog križa, sudionicima seminara su predstavljene mogućnosti dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Drugi dan seminara je obilježilo izvrsno predavanje „Zašto se ne razumijemo- komunikacija sa zahtjevnim osobama“ koje je održala gospođa Ana Diklić, managerica odnosa s javnošću.
Ravnatelji društava Crvenog križa i članovi njihovih stručnih službi sudjelovali su tribini pod nazivom  „Inicijative za poboljšanje rada Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i međusobne bolje suradnje između društava“;  koje je moderator bio ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić.  Tijekom rasprave  doneseni su zaključci i smjernice za nastavak međusobne suradnje gradskih i općinskog društva na daljnjem unaprjeđivanju vlastitog rada i međusobne suradnje s ciljem što kvalitetnijeg ostvarivanja programskih zadataka Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Goran Latković

Pristup informacijama

Osoba za kontakt:

Službenik za informiranje – Darija Zubović, dipl. iur.

Telefon: 031/205-488

Način predavanja zahtjeva:

Poštom: Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Šetalište Petra Preradovića 6

31 000 Osijek

Opširnije:Pristup informacijama

Zaštita osobnih podataka

 

Zaštita osobnih podataka o fizičkim osobama te nadzor nad prikupljanjem, obradom i korištenjem osobnih podataka u Republici Hrvatskoj uređena je Zakonom o zaštiti osobnih podataka ( NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12).

Opširnije:Zaštita osobnih podataka

Više članaka ...

  1. KONTAKT
  2. Objava informacija

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB