U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Seminar o novim zakonskim propisima koji se odnose na neprofitne organizacije

Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije temeljem odluke Odbora Društva  od 29. listopada 2014. godine, je u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici 10. studenog 2014. Godine, organiziralo seminar o novim zakonskim propisima koji se odnose na neprofitne organizacije.

Predstavnici društava Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije, kroz predavanje zamjenice ravnatelja Ureda za udruge Republike Hrvatske, gospođe Vesne Lendić Kasalo,  dipl.iur., imali su se priliku upoznati s odredbama novog Zakona o udrugama koji je stupio na snagu 01. listopada 2014. godine. 

Predavačice dr.sc. Marija Zuber i mr.sc. Andreja Milić, urednice i savjetnice HZRIF-a sudionike su educirale o tema vezanim uz novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, Zakon o radu, promjene vezane uz najavljene izmjene Zakona o porezu na dohodak, godišnji obračun poreza na dohotak pri zadnjoj isplati plaće,neoporezive primitke – izvještavanje na JOPPD obrascu te novine u obračunu doprinosa za zapošljavanje od 01. siječnja 2015. godine.

Na seminaru je u svojstvu gostiju sudjelovao po jedan predstavnik svih društava Crvenog križa s područja ostale četiri Slavonske županije.

Goran Latković

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEBinclusive community projekt