U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

11. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Edukacija mladih Crvenog križa

Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije program je na kojem se već 10 godina za redom za provođenje aktivnosti Crvenog križa  uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz  društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije. 

Nakon povratka s ljetne škole mladi pripremljeni za djelovanje, preuzimaju inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

11. Ljetna škola mladih Crvenog križa održat će se od 19. do 29. kolovoza 2014. godine u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici.

Pravo sudjelovanja na Ljetnoj školi mladih imaju svi mladi članovi Crvenog križa od 15 do 26 godina, prema uvjetima programa Ljetne škole.

Iako je svaka ljetna škola po svojim rezultatima nadmašila onu prethodnu, ovogodišnja 11. bit će bolja od svih dosadašnjih, za što će se pobrinuti voditelji programa koji već marljivo rade na tome.  

Prijave se mogu obaviti putem društava Crvenog križa ili individualno uz suglasnost društva iz kojeg sudion-ica/-ik dolazi.

Izbor područja osposobljavanja na 11. Ljetnoj školi mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

1. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prve pomoći

2. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prevencije ovisnosti i programa odgovornog spolnog ponašanja

3. Osposobljavanje volontera za voditelje programa prevencije trgovanja ljudima i programa sigurnog ponašanja na internetu

4. Osposobljavanje volontera za djelovanje u katastrofama

5. Osposobljavanje volontera za voditelje programa diseminacije znanja o Crvenom križu i programa Međunarodnog humanitarnog prava

6. Osposobljavanje volontera za voditelje programa komunikacijskih i organizacijskih vještina

7. Osposobljavanje volontera za voditelje programa realističkog prikaza ozljeda

Više o 11. Ljetnoj školi mladih saznajte ovdje!

Program Ljetne škole mladih Crvenog križa

1. MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA LJETNE ŠKOLE MLADIH:

Ljetna škola će se održati u Orahovici u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u razdoblju od 19. do 29. kolovoza 2014. godine.

 

2. CILJ:

U svakom društvu Crvenog križa osposobiti i obučiti grupu mladih koja će provoditi program Crvenog križa i aktivnosti s mladima u Crvenom križu, osnovnim i srednjim školama na području djelovanja svog društva.

3. PROGRAM:

Program Ljetne škole planiramo maksimalno prilagoditi potrebama društava Crvenog križa iz kojih sudionici dolaze. U deset dana trajanja ljetne škole planirano je obraditi sljedeće teme: prva pomoć, pokret Crvenog križa, Hrvatski Crveni križ, izbor nastavnih cjelina iz programa "Humane vrednote", radionice Crvenog križa, realistički prikaz ozljeda, prikaz stanja ozlijeđenih osoba, prevencija ovisnosti, prevencija trgovanja ljudima. Radni dio programa provodit će se svaki dan po šest sati.

U slobodno vrijeme: predviđena je šetnja orahovačkim krajolikom, kupanje na bazenu, sportski susreti, a u večernjim satima zabavni program u Centru te cjelodnevni izlet na orahovačko jezero.

U cilju što bolje razmjene iskustava među mladima društava Crvenog križa tijekom Ljetne škole Mladih organizirat će se brojne aktivnosti kao što su „Sajam Crvenokrižaških središta“, debate, tematske večeri i slično, o čemu ćete biti pravovremeno informirani.

4. SMJEŠTAJ

Smještaj sudionika je u četverokrevetnim i šesterokrevetnim sobama. Sudionici će u sobe biti smješteni sa sudionicima iz drugih društava (radi boljeg upoznavanja i lakšeg sklapanja prijateljstava), pri čemu će se voditi briga o starosti sudionika (mlađi s mlađima, stariji sa starijima po godištima).

5. KUĆNI RED:

Svi sudionici Ljetne škole će prije odlaska na Ljetnu školu biti upoznati s pravilima ponašanja koja su zajednički uredili i donijeli voditelji i sudionici prethodnih 10 ljetnih škola mladih Crvenog križa. Ukoliko netko od sudionika bude kršio pravila ponašanja, o svom, odnosno o trošku roditelja bit će upućen kući.

6. TROŠKOVI:

Troškovi po jednom polazniku Ljetne škole Mladih iznose 180,00 kuna po danu, što za 10 dana iznosi 1.800,00 kn. U troškove je uključen smještaj, prehrana, provođenje programa (radionica, predavanja, opreme) i materijali za provođenje programa ljetne škole.  Podmirenje troškova sudjelovanja na ljetnoj školi izvršit će se po ispostavljenoj fakturi po završetku Ljetne škole Mladih. 

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB