U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Počela 11. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek  u Orahovici 19. kolovoza 2014. okupilo se gotovo 200 mladih Crvenog križa, većinom s područja Osječko-baranjske županije, no i iz cijele Republike Hrvatske te Novog Sada i Sombora (Republika Srbija), Doboja i Tuzle (BiH) i Pečuha (Mađarska). Uz prigodne govore, podizanje zastave i pjesmu  „Neka cijeli ovaj svijet“, rukovoditelj Ljetne škole profesor Marko Đukić proglasio je 11. Ljetnu školu mladih Društva  Crvenog križa Osječko-baranjske županije otvorenom.

U sljedećih 10 dana mladi će se educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa kroz radionice prve pomoći, realističnog prikaza ozljeda, djelovanja u katastrofama, komunikacijskih i organizacijskih vještina, prevencije ovisnosti i spolno prenosivih bolesti, prevencije trgovanja ljudima te sigurnog ponašanja na internetu i međunarodnog humanitarnog prava. Edukacija će se provoditi po načelu „mladi za mlade“ – voditelji programa mladi su volonteri Crvenog križa koji su ranije educirani za zadane teme, a posljednjih nekoliko mjeseci pripremali su cjelokupni program 11. Ljetne škole mladih.

Ova Ljetna škola mladih, kao i sve do sada, bit će ispunjena znanjem, idejama, smijehom i prijateljstvom, a sve s ciljem širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi.

Voditelji 11. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije 

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB