U službi humanosti od 1878.

Projekt Zaželi

Partneri i donatori

Održana je 2. konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ i obilježen je Međunarodni dan starijih osoba

U utorak 1. listopada 2019. godine održana je druga konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ na kojoj su predstavljeni rezultati provedenih i najavljene buduće aktivnosti u projektu. S obzirom na to da je projekt usmjeren na pružanje pomoći starijim i nemoćnim osobama, današnji dan, Međunarodni dan starijih osoba, bio je izvrsna prigoda za ukazati na važnost podrške koja se ovim projektom pruža upravo za osobe treće životne dobi, stoga su u programu sudjelovali i članovi Matice umirovljenika grada Osijeka.

Žene zaposlene u projektu, kao i njihovi krajnji korisnici podijelili su svoja iskustva sudjelovanja u projektu te su posebno istaknuli pozitivne promjene u svakodnevici i poboljšanje kvalitete njihova života od kada su uključeni u projekt.

Partneri i suradnici, kao i predstavnici osječkog Crvenog križa istaknuli su tom prilikom značaj projekta „OsnaŽENA“ za poboljšanja kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba, ali i važnost osiguravanja sredstava za kontinuitet pružanja usluga podrške i potpore starijim osobama u zajednici.

GDCK OSIJEK 2.konferencija projekta OsnaZENA 1

GDCK OSIJEK 2.konferencija projekta OsnaZENA 2

Posjet predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Dana, 11. rujna 2019. godine, dvije predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: Aleksandra Videc, voditeljica Odjela za provjere na licu mjesta i Kristina Tukač, stručna suradnica u Odjelu za provjeru na licu mjesta, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije kao Posredničko tijelo razine 2 (PT 2), posjetile su Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa u Osijeku.

Posjet je organiziran u svrhu praćenja provedbe financiranih aktivnosti Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“ prijavljenog u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost Projekta je 5.679.225,20 HRK, a iznos EU potpore je 5.679.225,20 HRK.

Tijekom posjeta predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje su razgovarale osim s članovima Projektnog tima vezano za praćenje provedbe financiranih aktivnosti Projekta i s tri zaposlene žene vezano za povratne informacije o dinamici i planiranju obilazaka krajnjih korisnika, pružanju potpore i podrške, ali i utjecaja na poboljšanje kvalitete njihovog života kroz sudjelovanje u Projektu.

GDCK Osijek Posjet predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Lenta i logotip ZAŽELI

Najava sudjelovanja projekta "OsnaŽENA" na "Danima otvorenih vrata EU projekata"

Povodom „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u subotu 11.5.2019. u razdoblju od 9:30-12:30, s desne strane Drave na početku Pješačkog mosta predstavit ćemo projekt „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“ u suradnji s gradom Osijekom, koji je suorganizator događaja kroz Upravni odjel za socijalnu zaštitu. Posjetitelje pozivamo da nam se pridruže i informiraju se o projektu i provođenju aktivnosti, ali i druže sa sudionicima projekta te razmjenjuju iskustva. Za taj dan predviđeno je i uključivanje dijela naših Djelatnica za potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju s područja grada Osijeka u aktivnost Hodanjem do zdravlja, koja je dio nacionalnog programa Živjeti zdravo, gdje će se djelatnice s krajnjim korisnicima prošetati prema predviđenoj ruti za taj dan, a sve to kako bi se dodatno potaknulo naše krajnje korisnike projekta na druženje i uključivanje u društvo. Po završetku te aktivnosti planirano je ponovno okupljanje na štandu i nastavak druženja.

Detaljnije informacije o najavi događaja možete pronaći na poveznici:
https://strukturnifondovi.hr/arhiva-dani-otvorenih-vrata/predstavljanje-projekata-hrvatskog-crvenog-kriza-gradskog-drustva-crvenog-kriza-osijek-sufinanciranih-od-europske-unije-na-danima-otvorenih-vrata-eu-projekata-2019/ 

Lenta i logotip ZAŽELI

Predstavljen projekt „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“ na "Danima otvorenih vrata EU projekata"

Kao što smo najavili, u sklopu  „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u subotu 11.5.2019. godine u razdoblju od 9:30 do 12:30 sati, s desne strane Drave na početku Pješačkog mosta u suradnji s gradom Osijekom predstavili smo projekt „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. "Dani otvorenih vrata EU projekata" održavaju se od 9. do 19. svibnja diljem Republike Hrvatske s ciljem predstavljanja projekata javnosti koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u raznim područjima. Tom prigodom uključili smo i dio naših djelatnica za potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i njihove korisnike u aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ koja je dio nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a za sve posjetitelje organizirana je i akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Kako nam je bilo, možete provjeriti na slikama u nastavku.

 

Slika 1. GDCK Osijek Dani otvorenih vrata EU projekata 11.5

Slika 2. GDCK Osijek Dani otvorenih vrata EU projekata 11.5

Slika 3. GDCK Osijek Dani otvorenih vrata EU projekata 11.5

Održana je uvodna konferencija projekta "OsnaŽENA - Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA" povodom početka rada novih 35 djelatnica

U srijedu 3. listopada 2018. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 održana je uvodna konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ povodom početka rada korisnica projekta, 35 nezaposlenih žena koje pripadaju teže zapošljivim skupinama žena koje će biti zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca, počevši od 1. listopada 2018. godine. 

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.679.225,20 kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  Projekt će se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka provoditi tijekom 30 mjeseci, od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine.

Žene zaposlene u okviru projekta radit će na poslovima potpore i podrške krajnjim korisnicima - starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora. Projektom će biti obuhvaćeno oko 300 krajnjih korisnika.

Zaposlenim ženama u projektu omogućit će se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Zaželi-Uvodna konferencija

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEBinclusive community projekt