U službi humanosti od 1878.

Pučka kuhinja

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizira pripremanje i dostavu toplih obroka osobama kojima je takav oblik pomoći potreban iz zdravstvenih, socijalnih i drugih razloga. Pučka kuhinja u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek djeluje preko 30 godina i u njoj se dnevno pripremaju obroci (uključujući i subotu i nedjelju) za socijalno ugrožene stanovnike. Kapacitet kuhinje je 1.000 obroka dnevno.

Osim korisnika koji na osnovu prava iz socijalne skrbi besplatno dobivaju topli obrok, topli obrok se iz pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa, prema utvrđenim kriterijima, dostavlja uz plaćanje i starijim, bolesnim i nemoćnim osobama koje žive same i nisu u mogućnosti osigurati si kvalitetan dnevni obrok, a nemaju pravo na besplatan topli obrok. Većini korisnika Pučke kuhinje Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Osijek, iz objektivnih razloga, topli obrok se dostavlja u kuću, a manji broj korisnika dolazi po topli obrok u Pučku kuhinju.

Pučka kuhinja značajan je kapacitet i inače u aktivnostima cijele zajednice jer je na raspolaganju u raznim situacijama, a posebno u slučaju  elementarnih nepogoda i katastrofa.

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB