U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Svjetski dan prve pomoći 2016.

U cilju popularizacije prve pomoći i podizanja svijesti javnosti o njenom značaju, i ove je godine, u subotu 10. rujna, obilježen Svjetski dan prve pomoći. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć i djeca. Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznaje djecu kao pružatelje prve pomoći jer oni čine značajan dio zajednice koji ima sposobnost uključivanja u spašavanje života svojih vršnjaka i članova obitelji. Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci ili odraslima.

Sukladno tome, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i ove je godine Svjetski dan prve pomoći obilježilo nizom aktivnosti:

• U subotu 10. rujna ekipa prve pomoći i realističkog prikaza ozljeda sudjelovala je na združenoj pokaznoj vježbi u organizaciji Crvenog križa Grada Tuzle koja je za cilj imala obuku stanovništva za ponašanje i djelovanje u slučaju prirodnih nesreća i mogućnost korištenja ljudskih resursa Crvenog križa te demonstraciju i edukaciju o prvoj pomoći. U vježbi su, osim ekipa Crvenog križa Sombor, Osijek, Novi Sad, Tuzla i Brčko, sudjelovale i sljedeće postrojbe: Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla, Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, PU Tuzla, Služba civilne zaštite grada Tuzle, Služba hitne medicinske pomoći, Javno zdravstveno- nastavne ustanove Dom zdravlja Dr. Mustafa Šehović Tuzla.“


• U Osnovnoj školi Višnjevac, u ponedjeljak 12. rujna, u suradnji s PU osječko-baranjskom i JUMICAR-programom preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu, održane su aktivnosti i radionice s ciljem edukacije djece o prvoj pomoći i sigurnom ponašanju u prometu.
• U sve osnovne i srednje škole na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek dostavljeni su priručnici za učenje i vježbanje prve pomoći kako bi materijali bili dostupni svim učenicima. Uz priručnike prve pomoći, dostavljen je i prijedlog dviju radionica za učenike nižih razreda osnovne škole kao i promotivni materijali za izložbu na školskom panou.

Iva Vrebac

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB