U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Projekt „Zdravi umirovljenici“

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u razdoblju od svibnja do studenog 2016. godine u sklopu projekta „Zdravi umirovljenici“ provelo je niz besplatnih akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za osobe starije životne dobi s područja svoga djelovanja. Cilj ovih pojačanih aktivnosti je povećati dostupnost i kontinuiranost preventivnih zdravstvenih usluga za osobe treće životne dobi u cilju podizanja kvalitete njihova života.

Kroz ukupno 13 akcija koje su održane u gradskim četvrtima, mjesnim odborima ili podružnicama Matice umirovljenika, akcijama je pristupilo ukupno 204 osobe koje su na taj način izvršile kontrolu svog zdravstvenog stanja. Volonteri osječkog Crvenog križa, zdravstveni djelatnici, tom su prigodom korisnicima ponudili i savjete o načinima na koje se mogu nositi s određenim zdravstvenim poteškoćama te načinima prevencije.

Tijekom provedbe projektnih aktivnosti, kao i u svrhu njegove provedbe osnažena je suradnja s Maticom umirovljenika grada Osijeka i njezinim podružnicama kao i s predstavnicima Mjesnih odbora i gradskih četvrti s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Posebnim uspjehom u provođenju projekta smatra se aktivno uključivanje osoba treće životne dobi u zajednicu s obzirom da su akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, osobito one koje su u određenim podružnicama Matice umirovljenika ili mjesnim odborima i gradskim četvrtima provođene nekoliko puta u kontinuitetu, vrlo dobra prilika za međugeneracijsku i vršnjačku podršku osobama treće životne dobi. Naime, redovite akcije osim kontrole zdravstvenoga stanja, naši stariji sugrađani koristili su i kao priliku za međusobno druženje, potreban razgovor i aktivnu participaciju u zajednici.

Potrebni materijali za provođenje akcija osigurani su donacijom tvrtke Ukop d.o.o. putem Javnog poziva za prijavu projekta i programa za dodjelu donacija i sponzorstva za 2016. godinu.

Denis Ćosić

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti