U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ na radionici u osječkom Crvenom križu

Mladi osječkog Crvenog križa u ponedjeljak 30. listopada održali su još jednu edukativnu radionicu iz područja prve pomoći i upoznavanja s programima i aktivnostima Crvenog križa za učenike Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" iz Osijeka. 

Inače, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ posebna je odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama te utjecajnim teškoćama u razvoju.

Radionica je održana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a održali su je zaposlenici i volonteri, članovi Kluba mladih GDCK Osijek. Radionice koje provode mladi osječkog Crvenog križa koncipirane su tako da kroz interaktivan pristup promiču načela cjelovitog razvoja sudionika, uz razvoj njihova intelekta, uključuju razvoj kreativnosti, motorike, volje i praktičnih vještina potrebnih za svakodnevni život.

Osim upoznavanja s radom Crvenog križa za učenike je organizirana prilagođena radionica prve pomoći u kojoj su imali priliku naučiti i samostalno izvesti prezentirane postupke prve pomoći. Između ostalog, učenicima su prezentirani i s njima uvježbavani postupci: okretanja osobe bez svijesti u bočni položaj, održavanja života te zaustavljanja krvarenja, nakon čega su u učenici samostalno izveli naučene postupke.

Tijekom posjeta, sa stručnom pratnjom Centra, dogovorena je daljnja suradnja s ciljem nastavka uvježbavanja vještina prve pomoći te razvijanja samostalnosti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Također je dogovoreno i proširenje suradnje u smislu uvođenja radionica i programa iz područja prevencije trgovanja ljudima i radionica iz područja humanih vrednota.

Ovom i sličnim aktivnostima mladi osječkog Crvenog križa promiču zaštitu prava osoba s invaliditetom svih kategorija te uključivanje djece i mladih s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama u život zajednice.

Goran Latković

 

 

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti