U službi humanosti od 1878.

Partneri i donatori

Osijeku zlato, srebro i bronca - 22. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Ekipa podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Osijek, koju su predstavljali učenici Osnovne škole Mladost iz Osijek osvojila je prvo mjesto u kategoriji podmlatka na 22. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, dok je ekipa mladih koju su predstavljali učenici II. gimnazije Osijek osvojila drugo mjesto u kategoriji mladih.

Ove je godine po prvi puta održano i natjecanje realističnog prikaza ozljeda na kom je ekipa osječkog Crvenog križa osvojila treće mjesto.

22. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je od 10. do 13. svibnja 2018. godine u Vinkovcima. Na natjecanju se natjecalo 20 ekipa, odnosno 119 učenika, pobjednika međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije - podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Samom natjecanju prethodile su brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze, predstaviti članove svojih ekipa kroz različite oblike kreativnog izražavanja te upoznati grad domaćin- Vinkovce.

Samo natjecanje održano je u subotu, 12. svibnja na 20 atraktivnih lokacija na kojima su realistično prikazane situacije nesreće, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto i 10 šatora, a svi građani imali su priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti. Ove godine, u kategoriji podmlatka pobijedili su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a u kategoriji mladih predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održana je na glavnom gradskom trgu, nakon čega je ulicama Vinkovaca održana bakljada po uzoru na onu u Solferinu, a natjecanje je zatvoreno koncertom Orion full banda.

Kao i svih dosadašnjih godina, mladi osječkog Crvenog križa za pobjedničku ekipu mladih u Osijeku su priredili doček te zajedno proslavili zlato, srebro i broncu. No, važnije od osvojenih medalja činjenica je da osječki Crveni križ nastavlja s kontinuitetom podizanja kvalitete svojih programa koje provode u i za zajednicu, a posebno po pitanju prve pomoći i humanih vrijednosti među mladima. Svoje znanje i vještine mladi osječkog Crvenog križa osim na natjecanjima, redovno primjenjuju na brojnim javnim manifestacijama brinući se o sigurnosti sudionika i građana, ali i kroz brojne edukacije kojima nastoje povećati broj građana obučenih za pravodobno i pravilno pružanje prve pomoći, kao i aktivnostima usmjerenim prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja i razvoju altruističkih stavova i ponašanja.

Goran Latković

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEB