Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA II“ u ukupnoj vrijednosti 2.796.248,00 HRK.

Projekt je prijavljen u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a provodit će se od 7. siječnja 2021. do 7. srpnja 2022. godine u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalnim uredom Osijek te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci i Vladislavci.

 

Svrha projekta je zapošljavanjem u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal 32 teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja s područja Osijeka i Općina Čepin, Vladislavci i Šodolovci, kako bi se  ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne  isključenosti, dok se pružanjem usluge pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama nastoji potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života 192 krajnja korisnika, odnosno, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na navedenom području.

 

Projektne aktivnosti usmjerene su na poboljšavanje kvalitete života krajnjim korisnicima kroz pružanje pomoći:

  • u dostavi namirnica,
  • u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika,
  • pri oblačenju i svlačenju,
  • kroz brigu o higijeni,
  • u socijalnoj integraciji,
  • u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.),
  • te pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

 

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika tijekom 12 mjeseci, počevši od svibnja 2021. godine do 30. travnja 2022. godine. Projekt „OsnaŽENA II“ osigurava održivost i kontinuitet pružanja usluga u zajednici i brige za starije osobe.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti uredu „OsnaŽENA II“, na broj telefona: 031/496-164 te putem e-maila: pomocukuci@crvenikrizosijek.hr

 

Korisni linkovi: