Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za trogodišnji program pod nazivom “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.

Programom će se nastaviti provedba SOS telefona za starije i teško bolesne osobe s ciljem pružanja usluga dostave namirnica, lijekova i plaćanje računa za korisnike s područja Osijeka te prijevoza kod liječnika za korisnike s područja Ernestinova, Šodolovaca i Vladislavaca kao i telefona za psihosocijalnu podršku za starije osobe s ovog područja. Također, uspostaviti će se program mobilnog socijalnog servisa preko kojeg će se vršiti podjela rabljene odjeće/obuće te ortopedskih i paramedicinskih pomagala (medicinski kreveti, invalidska kolica, rolatori, hodalice, štake i toaletni stolci).

Programom je predviđeno održavanje akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, radionica prve pomoći za starije osobe i radionice sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja u kućanstvu s ciljem socijalnog uključivanja starijih osoba i mogućnosti duljeg ostanka u svojim domovima.

Cilj programa: Nastavkom provedbe i razvojem novih sveobuhvatnih, inovativnih i dostupnih izvaninstitucijskih usluga (SOS/PSP telefoni, mobilni socijalni servis, akcije i radionice) na područjima na kojima nisu razvijene, kroz uspostavu suradničkih odnosa s jedinicama lokalne samouprave, doprinijet će se regionalnoj pokrivenosti izvaninstitucijskim socijalnim uslugama i ujednačavanju dostupnosti usluga na području djelovanja.

 

  • Ugovorno tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
  • Nositelj projekta: GDCK Osijek
  • Partneri: općina Vladislavci, općina Šodolovci, općina Ernestinovo
  • Trajanje: 36 mjeseci (1.6.2023.- 30.5.2026.)
  • Iznos: 25.000 € (75.000 € za tri godine)