Crveni križ Osijek

Obavijest

Obavijest dobrovoljnim davateljima krvi:

  • Od 22.05.2020. godine pizzeria „GONDOLA“ prestaje s radom
  • U pizzeriji „EL PASO“ moguće je samo korištenje bona za preuzimanje sendviča i pizze uz plaćanje kutije u iznosu 2,00 kn
  • Restoran „Polaris“ pruža uslugu konzumacije zahvalnog obroka u svom objektu kao i ranije

Prestanak rada SOS telefona

U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Grada Osijeka, a zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj slici i popuštanju epidemioloških mjera, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek obavještava sugrađane da se zbog znatno smanjenog broja poziva, s danom 22. svibnja 2020. godine ukida SOS telefon za korištenje usluga dostave lijekova, proizvoda za zdravlje i nužnih namirnica te plaćanja računa za režijske troškove, koji je uspostavljen 16. ožujka 2020. godine s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa i bolesti COVID-19.

Izvanredna akcija za dobrovoljne davatelje isključivo krvne grupe 0

Zbog smanjenih zaliha krvne grupe 0 (bez obzira na Rh faktor) Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organiziraju izvanrednu akciju za dobrovoljne davatelje isključivo krvne grupe 0, a koja će se održati u nedjelju 17. svibnja 2020. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati u GČ Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1.

Akcija Vaš dar za pravu stvar u Tjednu Crvenog križa

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca je svima čestitao izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt te se ovom prilikom posebno zahvalio volonterima, kojima je ovaj dan posvećen i koji su ovu godinu obilježili svojom nesebičnošću i čovjekoljubljem.