Centar za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek nalazi se u Orahovici, sedamdesetak kilometara zapadno od Osijeka.

Orahovica je idilični slavonski grad smješten na obroncima Papuka i po mjeri je mirnog slavonskog čovjeka. Povremenog posjetitelja iz gradske vreve posebno će dojmiti mirnoća i blagostanje kojom odiše. U neposrednom centru mjesta odvaja se ulica koja se penje u brdo i nakon par stotina metara dovodi pred kompleks Centra za edukaciju osječkog Crvenog križa. Pred posjetiteljima se pruža uređen kompleks kojim dominiraju tri zgrade i prekrasna hortikultura s brojnim detaljima.

U zgradi „Ham“ nalazi se bazen s grijanom vodom veličine 17×8 metara, dubine 1,10-1,35 metara, izgrađen prema zapadno europskim standardima s najmodernijom bazenskom tehnikom.

Opremljena je kabinama za presvlačenje, garderobnim ormarima, a na raspolaganju su hidro-masaža, sauna i sunčalište.

Na katu zgrade nalaze se smještajni kapaciteti te dvorana s 40 mjesta.

Zgrada „Čiki“ u kojoj su smještene spavaonice, dnevni boravak za neformalno druženje i sala za rekreaciju povezana je hodnikom sa zgradama „Ham“ i „Čandro“.

U drugom dijelu kompleksa nalazi se zgrada “Čandro“ sa smještajnim kapacitetima, modernom kuhinjom, velikom blagovaonicom i dvjema prostranim učionicama koje se spajanjem mogu koristiti i kao konferencijska dvorana do 120 mjesta.

Smještaj i prehrana jesu kategorije na čijoj kvaliteti najviše inzistiramo. Riječ je o domaćoj, slavonskoj kuhinji s kvalitetnim namirnicama. Jelovnike prilagođavamo potrebama pojedinaca i grupe.

Objekti su suvremeno uređeni, sobe su opremljene grijanjem i klimatizacijom, s vlastitim kupatilom, a osim jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, smještaj je moguć i u višekrevetnim sobama. Pravo je zadovoljstvo uživati na sjenovitim terasama koje se u ljetnim mjesecima mogu koristiti i kao prostor za održavanje treninga i radionica.

Ukupan smještajni kapacitet Centra je 190 ležajeva. U sklopu Centra nalaze se i sportski tereni. Svi objekti izvedeni su bez arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom, povezani su lijepo uređenim stazama, a cijeli prostor Centra je ograđen.

U Centru se u skladu sa Zakonom o Hrvatskom Crvenom križu provodi Škola u prirodi i obuka neplivača, treninzi i edukacije za provođenje aktivnosti i programa Crvenog križa, međunarodne razmjene, ljetne škole i slično.