Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je ugovor o sufinanciranju projekta „Uključi me“ u iznosu od 80.000,00 kn s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu.

Cilj je projekta pojačati socijalnu uključenost djece iz socijalno ugroženih obitelji s naglaskom na djecu iz manje razvijenih i ruralnih područja. Projektom će 70 djece u dobi od 8 do 10 godina starosti (treći i četvrti razredi osnovne škole) iz socijalno ugroženih obitelji s naglaskom na djecu neplivače iz slabo razvijenih ruralnih područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije proći šestodnevni program koji obuhvaća bogati pedagoški sadržaj i školu plivanja u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Očekivani rezultati projekta su povećanje broja djece iz socijalno ugroženih obitelji s novim oblicima socijalizacije neophodnima za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice, stjecanje i očuvanje samopouzdanja i dostojanstva te osobne vrijednosti (pravilne i zdrave životne navike, empatija, usvajanje kulture ponašanja, komunikacijske vještine, tolerancija, prva pomoć i sl.) i povećanje broja djece iz socijalno ugroženih obitelji sa znanjem plivanja i razvijenim plivačkim tehnikama.

Trajanje provedbe projekta je od 1. prosinca 2018. godine do 31. kolovoza 2019. godine, a sam program edukacije za djecu u Centru za edukaciju u Orahovici planiran je u razdoblju od 8. do 13. srpnja 2019. godine.