S obzirom na sve veći broj stradavanja uzrokovanih nesrećama u kućanstvu i prometnim nesrećama te naglo nastupajućim stanjima unutar lokalne zajednice, ali i u Hrvatskoj i svijetu, cilj je projekta „Sigurni u zajednici“ znanje i vještine iz područja prve pomoći staviti na raspolaganje što širem krugu osoba u našoj lokalnoj zajednici te ih educirati iz područja prve pomoći kako bi stvorili otporniju zajednicu sposobnu reagirati u slučaju nezgode, razviti osjećaj solidarnosti i želju za pomoć drugom čovjeku te razviti osjećaj samopouzdanja u vještine prve pomoći kod sugrađana kako bi u stvarnoj situaciji ostali prisebni i smireni.

Ove ciljeve planiramo postići educiranjem najmanje 15 mladih (učenika srednjih škola i fakulteta) iz područja prve pomoći, izradom 10 edukativnih videa koji će prikazivati osnovne postupke prve pomoći, distribucijom edukativnog video materijala svim školama i fakultetima na području djelovanja osječkog Crvenog križa, promocijom edukativnih video materijala u 10 škola čime bismo obuhvatili najmanje 200 učenika te promocijom edukativnog materijala na društvenim mrežama i lokalnim televizijama.

Projekt „Sigurni u zajednici“ osmislila je i prijavila grupa volontera iz redova mladih u ime Gradskog društva Crvenog križa Osijek, te će ga samostalno i provesti, uz mentorstvo stručne službe Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Projekt sufinancira Agencija za mobilnost i programe Europske unije u iznosu od 6.888 EUR, a prijavljen je u okviru Europskih snaga solidarnosti kao Projekt solidarnosti. Trajanje projekta je 12 mjeseci.