Kampanja Hrvatske Mense pod nazivom „Darujmo krv“

18.04.2024.

Svi darivatelji krvi i oni koji to tek žele postati mogu se odazvati na dobrovoljno davanje krvi u tjednu 20.-27. travnja 2024. godine u sklopu Mensine kampanje darivanja krvi pod nazivom: Darujmo krv, kroz koju se nagrađuje svakog novog darivatelja  besplatnim testiranjem inteligencije. 

Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj

25.10.2023.

Svim darivateljicama i darivateljima želimo sretan Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj. Hvala vam za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog davanja krvi kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i dostupnost krvi i krvnih pripravaka za pacijente u potrebi. Hvala Vam što nesebično pomažete i spašavate živote!

Održana je Svečanost dodjele zahvalnica i priznanja višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj

25.10.2023.

Svake godine na današnji dan, 25. listopada obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, kada u čast i zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek organizira svečanost podjele zahvalnica i priznanja za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi na području svoga djelovanja.

Kako pravilno pružiti prvu pomoć kod opekline?

22.09.2020.

Sigurni smo kako se svima barem jednom u životu dogodilo da su se opekli.  Zbog neznanja kako si pomoći u trenutku opekline, posljedice mogu biti dugotrajne. Što učiniti kada se opečemo ili kada se netko u našoj blizini opeče? Koja je prva pomoć kod opeklina?