U službi humanosti od 1878.

Završetak projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“

zavrsteak projekta humanitarni paket za slavoniju 1

GDCK Osijek je, zajedno sa 11 partnerskih društava Crvenog križa te 5 suradničkih društava, tijekom projekta „Humanitarni paketa za Slavoniju 1“, odobrenog od strane  MDOMSP u sklopu FEAD-a, a koji je trajao u razdoblju od 30. rujna 2016. do 29. prosinca 2017. godine, podijelio 68.243 paketa hrane i 189.148,52 kg prikupljene donirane hrane za ukupno 22.178 jedinstvenih korisnika, te 30.457 paketa higijenskih potrepština za ukupno 19.273 jedinstvenih korisnika na području Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Također, podijeljeno je 5000 socijalnih kuharica.

Popratne aktivnosti obuhvaćene projektom uključivale su edukacije o upravljanju projektnim ciklusom, radu u Microsoft Excel-u, javnoj nabavi te upravljanju kućnim budžetom za zaposlenike Crvenog križa i korisnike. GDCK Osijek obnovio je vozni park i operativne kapacitete koji će uvelike pridonijeti uspješnoj provedbi FEAD – FAZA II projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“.

Provedena treća kampanja za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u sklopu projekta „Humanitarni paketa za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo treću kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u periodu od 08.12. do 15.12.2017.

Kampanja je provedena na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Na razini kampanje svih partnera prikupljeno je 3417 kg hrane od kojih je kreirano 142 paketa podijeljenih krajnjim korisnicima.

kampanja podizanje svjesti gradana 1

kampanja podizanje svjesti gradana 2

kampanja podizanje svjesti gradana 3

 

Podijeljene Socijalne kuharice u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), GDCK Osijek i partnerska društva u projektu podijelili su 5000 socijalnih kuharica kućanstvima obuhvaćenim projektom.

Socijalna kuharica je edukativnog karaktera i sadrži osnovne smjernice i upozorenja vezana za zdravu prehranu, a ujedno je dizajnirana kako bi se mogla koristiti kao kalendar za 2018. godinu.

socijalna kuharica 1

socijalna kuharica 2

socijalna kuharica 3

 

Provedena druga kampanja za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u sklopu projekta „Humanitarni paketa za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo drugu kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u periodu od 09.10. do 15.10.2017.

Kampanja je provedena na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Na razini kampanje svih partnera prikupljeno je 1.662,83 kg hrane u ukupnoj vrijednosti od 14.2620,72 kn koja je podijeljena krajnjim korisnicima.

kampanja podizanje svjesti gradana 1 1

kampanja podizanje svjesti gradana 1 2

kampanja podizanje svjesti gradana 1 3

PROVEDENA KAMPANJA ZA PODIZANJE SVIJESTI GRAĐANA ZA DONIRANJE I SPRJEČAVANJE BACANJA HRANE U SKLOPU PROJEKTA „HUMANITARNI PAKET ZA SLAVONIJU 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprječavanje bacanja hrane u periodu od 08.05. do 15.05.2017. Kampanja je, između ostalog, provedena i na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Također smo uputili zamolbe za donaciju hrane i nizu firmi koje se bave trgovinom i proizvodnjom hrane, od kojih su nam pozitivno odgovorili Karolina d.o.o. i Kanaan d.o.o.

Na razini kampanje svih partnera prikupljena je hrana u vrijednosti od 26.651,00 kn koja je složena u 290 paketa za podjelu krajnjim korisnicima. Znatan postotak ciljne skupine ima boravište u zabačenim područjima ili su onemogućeni sami doći do lokacije podjele paketa stoga je nabavljeno transportno vozilo kako bi se paketi hrane uspješno dostavili do krajnjeg korisnika u što kraćem roku.

U svrhu skladištenja i podjele prikupljenih namirnica nabavljeni su hladnjaci i kutije.  

kampanja humanitarni paket za slavoniju 1

kampanja humanitarni paket za slavoniju 2

kampanja humanitarni paket za slavoniju 3

kampanja humanitarni paket za slavoniju 4

kampanja humanitarni paket za slavoniju 5

kampanja humanitarni paket za slavoniju 6

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEBinclusive community projekt