U službi humanosti od 1878.

Provedena treća kampanja za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u sklopu projekta „Humanitarni paketa za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo treću kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u periodu od 08.12. do 15.12.2017.

Kampanja je provedena na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Na razini kampanje svih partnera prikupljeno je 3417 kg hrane od kojih je kreirano 142 paketa podijeljenih krajnjim korisnicima.

kampanja podizanje svjesti gradana 1

kampanja podizanje svjesti gradana 2

kampanja podizanje svjesti gradana 3

 

Provedena druga kampanja za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u sklopu projekta „Humanitarni paketa za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo drugu kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprečavanje bacanja hrane u periodu od 09.10. do 15.10.2017.

Kampanja je provedena na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Na razini kampanje svih partnera prikupljeno je 1.662,83 kg hrane u ukupnoj vrijednosti od 14.2620,72 kn koja je podijeljena krajnjim korisnicima.

kampanja podizanje svjesti gradana 1 1

kampanja podizanje svjesti gradana 1 2

kampanja podizanje svjesti gradana 1 3

PROVEDENA KAMPANJA ZA PODIZANJE SVIJESTI GRAĐANA ZA DONIRANJE I SPRJEČAVANJE BACANJA HRANE U SKLOPU PROJEKTA „HUMANITARNI PAKET ZA SLAVONIJU 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprječavanje bacanja hrane u periodu od 08.05. do 15.05.2017. Kampanja je, između ostalog, provedena i na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Također smo uputili zamolbe za donaciju hrane i nizu firmi koje se bave trgovinom i proizvodnjom hrane, od kojih su nam pozitivno odgovorili Karolina d.o.o. i Kanaan d.o.o.

Na razini kampanje svih partnera prikupljena je hrana u vrijednosti od 26.651,00 kn koja je složena u 290 paketa za podjelu krajnjim korisnicima. Znatan postotak ciljne skupine ima boravište u zabačenim područjima ili su onemogućeni sami doći do lokacije podjele paketa stoga je nabavljeno transportno vozilo kako bi se paketi hrane uspješno dostavili do krajnjeg korisnika u što kraćem roku.

U svrhu skladištenja i podjele prikupljenih namirnica nabavljeni su hladnjaci i kutije.  

kampanja humanitarni paket za slavoniju 1

kampanja humanitarni paket za slavoniju 2

kampanja humanitarni paket za slavoniju 3

kampanja humanitarni paket za slavoniju 4

kampanja humanitarni paket za slavoniju 5

kampanja humanitarni paket za slavoniju 6

Podijeljene Socijalne kuharice u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), GDCK Osijek i partnerska društva u projektu podijelili su 5000 socijalnih kuharica kućanstvima obuhvaćenim projektom.

Socijalna kuharica je edukativnog karaktera i sadrži osnovne smjernice i upozorenja vezana za zdravu prehranu, a ujedno je dizajnirana kako bi se mogla koristiti kao kalendar za 2018. godinu.

socijalna kuharica 1

socijalna kuharica 2

socijalna kuharica 3

 

Započela podjela paketa humanitarne pomoći

Započeo je prvi ciklus podjele paketa hrane korisnicima u sklopu FEAD projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ tijekom kojeg će se u tjednu od 24. do 28. travnja humanitarni paketi dijeliti na područjima općina Šodolovci, Vladislavci, Ernestinovo i Antunovac. U tjednu od 02. do 05. svibnja podjela će se vršiti u općinama Vuka i Erdut, a u tjednu od 08. do 12. svibnja na području općina Čepin i Osijek, te grada Osijeka.

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek pakete će dostavljati na kućne adrese korisnika. Liste korisnika dobivene su od Centra za socijalnu skrb Osijek. Po završetku podjele paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade, a prema raspoloživom broju paketa, krenut ćemo na drugu kategoriju korisnika.

Drugi ciklus podjele predviđen je za lipanj, dok je treći ciklus predviđen za kolovoz. Također, za prvi ciklus podjele planiramo dostavu paketa svim korisnicima na kućne adrese. Sa željom da što efikasnije i brže korisnicima dostavimo pakete hrane na kućne adrese, onima koje ne zateknemo kod kuće ostavit ćemo obavijest da smo im pokušali uručiti paket. Na listiću se nalazi telefonski broj na koji će moći nazvati da se dogovori naknadno preuzimanje paketa ili eventualno da se isti ponovno doveze korisniku ukoliko nema mogućnosti sam ga podići u našem uredu. Nakon prvog ciklusa, a kada se upoznamo sa stanjem na terenu, planirat ćemo način podjele za drugi i treći ciklus. Ukoliko se pokaže da je u nekim mjestima praktičnije raditi distribucijske točke, iste ćemo organizirati i u tom slučaju zamoliti općine za suradnju i pomoć.

podjela paketa 1

podjela paketa 2

podjela paketa 3

podjela paketa 4

podjela paketa 5

podjela paketa 6

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti