Danas smo u prostorijama općine Antunovac, u sklopu projekta “Za život u zajednici” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., po drugi put održali akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi koja je provedena uz pomoć volontera iz Programa volonterskog rada u zajednici za osobe starije od 65 godina.
Program se sastoji od radionica prve pomoći, sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja, te akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, kojima će se educirati volonteri, odnosno osobe starije od 65 godina koje su uključene u provedbu ovog programa, a koji će svoje sumještane savjetovati kako organizirati kućanstvo i spriječiti ozljeđivanje u cilju što duljeg ostanka u svom domu.
Projekt „Za život u zajednici“ provodi se u partnerstvu sa općinama Antunovac, Čepin, Vladislavci i Ernestinovo, te obuhvaća, pored Programa volonterskog rada u zajednici za osobe starije od 65 godina, i izvaninstitucionalnu uslugu pomoći u kući priprema i dostava toplih obroka.
Veličina slova
.