Kako pravilno pružiti prvu pomoć kod opekline?

22.09.2020.

Sigurni smo kako se svima barem jednom u životu dogodilo da su se opekli.  Zbog neznanja kako si pomoći u trenutku opekline, posljedice mogu biti dugotrajne. Što učiniti kada se opečemo ili kada se netko u našoj blizini opeče? Koja je prva pomoć kod opeklina?

Tjedan borbe protiv tuberkuloze

14.09.2020.

Danas započinje Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji se obilježava od 14. do 21. rujna – riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa čime se želi podsjetiti sve stanovnike, oboljele osobe i članove njihovih obitelji na važnost sprječavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze kao zarazne bolesti.

Svjetski dan prve pomoći

11.09.2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Odjelom prevencije Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Svjetski dan prve pomoći obilježit će na Trgu Slobode u Osijeku u subotu 12. rujna 2020. godine od 10.00 do 13.00 sati prezentacijom pravilnih postupaka prve pomoći i pokaznom vježbom, kao i prezentacijom aktivnosti Odjela prevencije ureda načelnika PU osječko-baranjske.

Obavijest korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu o podjeli paketa hrane „Vaš dar za pravu stvar“

09.09.2020.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj paketima hrane „Vaš dar za pravu stvar“ tijekom rujna 2020. godine izvršit će podjelu paketa hrane korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu.