U četvrtak 23. rujna 2021. u prostorijama Stare pekare u Osijeku održana je završna konferencije projekta „Inclusive Community“. Projekt „Inclusive Community“ predstavlja prekograničnu suradnju organizacija iz Osijeka i Novog Sada, a njegov je osnovni cilj unaprjeđenje socijalnih usluga u Osijeku i Novom Sadu za korisnike socijalne skrbi i osobe u riziku od siromaštva i isključenosti kroz razvoj lokalnih institucionalnih kapaciteta i jačanje suradnje pružatelja socijalnih usluga iz Hrvatske i Srbije. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, te traje od 1. travnja 2019. do 30. rujna 2021. godine.

 

Nositelj projekta je DKolektiv Osijek, a provođen je u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom, Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu te Gradom Osijekom. Na konferenciji su prikazani ostvareni rezultati.

 

Uloga Osječkog Crvenog križa u projektu je bila organizacija i implementacija aktivnosti vezanih za rekonstrukciju i opremanje našeg Socijalnog servisa te prikupljanje i distribucija humanitarne pomoći i ortopedske opreme marginaliziranim i ranjivim grupama.

 

U projektu smo imali ukupno 2.515 korisnika, kojima smo podijelili 8.329 kg rabljene odjeće i obuće, 1.137 komada posteljine, 2.045 paketa hrane ukupne vrijednosti 226.508,64 kn i mase 15,96 t, te smo 174 puta posudili ortopedsko ili paramedicinsko pomagalo (kreveti, kolica, toaletni stolci, rolatori). Također smo održali 3 radionice o kućnoj njezi, prvoj pomoći i palijativnoj skrbi za ukupno 30 korisnika.

 

Bez obzira što projekt „Inclusive Community“ završava 30. rujna 2021., naš Socijalni servis i dalje nastavlja s radom.

 

 

 

 

Veličina slova
.