U četvrtak (12.1.2023.) održano je javno predstavljanje dva priručnika: Priručnik za doniranje hrane u kriznim situacijama i Priručnik za krizno komuniciranje u sklopu EU projekta Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice.

 

Kao što je poznato, projekt provodi Centar za prevenciju otpada od hrane – CEPOH, s partnerima Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Centrom za edukaciju i informiranje potrošača i Hrvatskim Crvenim križem Gradskim društvom Crvenog križa Osijek. Projekt „Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice“ započeo je 16. veljače 2022. godine i trajat će 15 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 442.494,47 kuna, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda (u visini od 376.120,30 kuna) te iz Državnog proračuna, s pozicije Ureda za udruge (u iznosu od 66.374,17 kuna).

 

Projektom želimo educirati i osnažiti predstavnike organizacija civilnog društva (OCD) za neposredan rad u kriznim situacijama, što uključuje izradu ova dva priručnika. Uz to, webinarima ćemo lokalne udruge i građanske inicijative dodatno educirati i osnažiti za provedbu aktivnosti kojima se građanima osiguravaju usluge od općeg interesa prilagođene novonastaloj situaciji.

 

 

 

 

Letak_projekta

Prirucnik za doniranje hrane u kriznim situacijama

Prirucnik za krizno komuniciranje

Veličina slova
.