U srijedu 3. listopada 2018. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 održana je uvodna konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ povodom početka rada korisnica projekta, 35 nezaposlenih žena koje pripadaju teže zapošljivim skupinama žena koje će biti zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca, počevši od 1. listopada 2018. godine.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.679.225,20 kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  Projekt će se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka provoditi tijekom 30 mjeseci, od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine.

Žene zaposlene u okviru projekta radit će na poslovima potpore i podrške krajnjim korisnicima – starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora. Projektom će biti obuhvaćeno oko 300 krajnjih korisnika.

Zaposlenim ženama u projektu omogućit će se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Zaželi-Uvodna konferencija

Veličina slova
.