Započela je 2. godina provedbe programa “Tu smo za vas” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.

 

Naši volonteri i dalje su tu za naše sugrađane starije životne dobi i nemoćne osobe. Sugrađani mogu nazvati na broj 099/ 48 99 744 ponedjeljkom i utorkom od 8 do 11 sati kako bi zatražili pomoć naših volontera oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova ili plaćanja režijskih računa, a srijedom od 12 do 15 sati na istom je telefonu dostupna i psihosocijalna podrška.

 

U 1. godini provedbe programa Tu smo za vas uključeno je ukupno 185 umirovljenika i starijih i nemoćnih osoba s područja Osijeka i Općina Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i drugih ruralnih sredina u pružanje usluga SOS i PSP telefona koje uključuju nabavu namirnica, nabavu lijekova, plaćanje računa, prijevoz liječniku, psihosocijalnu podršku i sl.

 

Provedene su 3 radionice za starije i nemoćne korisnike s područja općina Ernestinovo, Šodolovci i Vladislavci za ukupno 42 korisnika.  Radionice su uključivale akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi i druge preventivno zdravstvene aktivnosti, edukacije starijih osoba iz programa prve pomoći, sigurnog stanovanja i sprječavanja ozljeđivanja u kućanstvu te aktivnosti druženja s volonterima.

 

Regrutirano je, educirano i opremljeno 30 volontera za pružanje usluge SOS i PSP telefona, dok je ukupno 31 volonter bio uključen u pružanje usluga SOS i PSP telefona.

 

U okviru programa održan je Okrugli stol na temu važnosti dobrosusjedske pomoći na kojemu se sudjelovalo ukupno 17 osoba, stručnjaka iz područja socijalne skrbi, pružatelja socijalnih usluga i predstavnika jedinica područne (regionalne) samouprave.

 

U prvoj godini provedbe SOS/PSP usluge volonteri i zaposlenici su obavili 1.390 usluga (intervencija) za ukupno 161 jedinstvenog korisnika na području djelovanja programa. Volonteri iz općina Ernestinovo i Vladislavci koji su prevozili korisnike liječniku su proveli 75 usluga prijevoza za 24 jedinstvena korisnika.

 

             

 

 

Veličina slova
.