U srijedu, 24.05.2023. godine održana je završna konferencija našeg programa Tu smo za vas na kojoj smo predstavili rezultate provedenih aktivnosti. Program Tu smo za vas financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine. Program traje od 01.06.2020. do 31.05.2023., a vrijednost programa je 450.000,00 HRK.

Cilj programa je razvojem novih, inovativnih i dostupnih izvaninstitucijskih usluga (SOS/PSP telefoni) kroz uspostavu suradničkih odnosa s jedinicama lokalne samouprave doprinijeti razvoju mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga te posljedičnom povećanju kvalitete života starijih i nemoćnih osoba i prevenciji institucionalizacije u lokalnoj zajednici.

Programom je uspostavljen SOS telefon za starije i nemoćne osobe s ciljem pružanja usluga dostave namirnica, lijekova, plaćanje režijskih računa te prijevoza liječniku za korisnike s područja Grada Osijeka te Općina Ernestinovo, Šodolovci i Vladislavci te telefon za psihosocijalnu podršku za starije osobe s ovog područja.

Na programu Tu smo za vas volontiralo je 40 volontera, ukupno je provedeno 3.985 intervencija za 347 korisnika.

U okviru programa provedeno je 9 akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, radionica prve pomoći za starije osobe, radionica sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja u kućanstvu, druženja s volonterima i aktivnosti međugeneracijske solidarnosti.

Zahvaljujemo svim zaposlenicima i volonterima koji su sudjelovali u programu.

 

 

 

 

 

Veličina slova
.