Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja. Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći našim korisnicima i svim osobama u potrebi te ovim putem svim djelatnicima, volonterima, članovima, korisnicima, simpatizerima i prijateljima Crvenog križa čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek ove će značajne dane obilježiti radno, provođenjem aktivnosti vezanih uz promociju solidarnosti i humanitarnog djelovanja, od kojih posebno ističemo redovnu kampanju za prikupljanje prehrambenih artikala Vaš dar za pravu stvar.

U Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja potražite košaru Hrvatskog Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland Osijek i uključite se u akciju Vaš dar za pravu stvar. Donirati možete: brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve te marmeladu. Donacijom i samo jedne namirnice s popisa možete pomoći u slaganju humanitarnih paketa za najpotrebitije građane. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju.

Veličina slova
.