Hrvatski Crveni križ otvorio je besplatni jedinstveni telefonski broj za psihosocijalnu podršku 0800 1188. Svi građani koji su u samoizolaciji ili karanteni te svi koji osjećaju zabrinutost u vezi situacije s epidemijom koronavirusa i potrebna im je psihosocijalna pomoć zovu ovaj jedinstveni broj telefonskog automata, koji će ih usmjeriti da biraju pozivni broj županije iz koje zovu.
Zbog pojačanog straha javnosti, broja oboljelih i djelatnika uključenih u pružanje pomoći, psihosocijalna podrška postaje važan aspekt odgovora na ovu specifičnu situaciju, kako bi se javnost osvijestila o čestim reakcijama koje mogu imati i kako bi se prevenirale glasine te pružila podrška oboljelima i olakšao njihov povratak u zajednicu.
Iznimno je važno pružiti podršku osobama koje su trenutno u izolaciji i to kroz pružanje informacije o učinkovitim načinima nošenja sa stresom koji im u toj situaciji mogu pomoći. Upravo zbog toga Hrvatski Crveni križ otvorio je ovu jedinstvenu telefonsku liniju dežurnu 24 sata za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni te svima koji osjećaju zabrinutost u vezi situacije s epidemijom koronavirusa i kojima je potrebna takva vrsta pomoći.
Veličina slova
.