Povodom Međunarodnog dana volontera 5.12.2023. godine, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt,  prigodno je dodijelio zahvalnice članovima Povjerenstva za razvoj volonterstva Hrvatskog Crvenog križa. Također, Odlukom Glavnog odbora tom prilikom je i dodijeljena jubilarna zahvalnica Ivi Vrebac za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva.

 

 

Povjerenstvo za razvoj volonterstva Hrvatskog Crvenog križa predlaže i provodi mjere i aktivnosti s ciljem promicanja i razvoja volonterstva, usmjerava strateški razvoj volonterstva aktivno djelujući između organiziranih sjednica, sudjeluje u procesu izbora, odabira i dodjele volonterskih priznanja Hrvatskog Crvenog križa te sudjeluje i u drugim aktivnostima vezanim uz unaprjeđenje pravnog i društvenog okvira za volontiranje, priznavanja vrijednosti volontiranja, razvoj novih volonterskih programa i sve ostale aktivnosti u svrhu unaprjeđenja volonterstva u Hrvatskom Crvenom križu. Ovom prigodom, dodijeljena je zahvalnica ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Martini Hećimović.

 

 

Nakon dodjele Zahvalnica članovima Povjerenstva, prim. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dodijelio je i jubilarnu zahvalnicu Ivi Vrebac, Odlukom Glavnog odbora, za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva.

 

 

Iva Vrebac volontirala je u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek još od 2003. godine te je bila predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa kroz puna dva mandata. Kao volonterka sudjelovala je u svim područjima djelovanja Crvenog križa te se posebno zalagala onda kada je to bilo najpotrebnije, volontirajući u svim kriznim situacijama. Također, predstavljala je Hrvatski Crveni križ i na međunarodnim sastancima, konferencijama, kampovima, te je zbog svog zalaganja bila prepoznata od strane drugih nacionalnih društava Crvenog križa i ponosno sudjelovala kao članica Europske mreže mladih. Ona se glasno, razborito, rječito i s ponosom zauzimala za prava mladih, zagovarajući ravnopravan položaj mladih Hrvatskog Crvenog križa u vodećim strukturama Hrvatskog Crvenog križa na što može biti posebno ponosna, a što je prepoznato i uvaženo i od strane vodstva Hrvatskog Crvenog križa, dok je s druge strane onima najranjivijima prilazila ponizno, toplo, prijateljski, suosjećajno i prije svega – humano. Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek je ponosno što u svojim redovima imamo upravo takve primjere humanitaraca koji žive po načelima Crvenog križa!

Čestitamo!

Veličina slova
.