Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj koja okuplja 14.000 volontera, i ove godine obilježava Međunarodni dan volontera.

 

Diljem svijeta 5. prosinca odaje se počast i zahvalnost ljudima koji svoje vrijeme plemenito i nesebično stavljaju na raspolaganje drugima.

 

Ovogodišnji Međunarodni dan volontera ima posebnu težinu s obzirom na to da se održava u godini kada se Hrvatska suočila s posljedicama razornog potresa u vrijeme pandemije koronavirusa, a upravo volonteri bili su ti koji su ponijeli najveći teret na sebi te je zahvaljujući njima pomoć stizala, a i dalje stiže, do onih koji su ostali bez domova, svojih najmilijih i svega onoga što im je činilo životnu svakodnevicu“, ističe Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

 

Povodom Međunarodnog dana volontera, uputio je i čestitku: „Svim volonterkama i volonterima čestitam njihov dan! Vaše zasluge uvijek su velike, a ove godine su nemjerljive. Da nije bilo vas, mnogi unesrećeni jako bi patili. Vi ste bili i još uvijek jeste melem za njihove rane. Donijeli ste ljudima osmijeh na lica, unijeli ste vedrinu u njihove dane i domove, nahranili ste ih kada su bili gladni, razgovarali ste s njima kada im je trebala topla ljudska riječ, pružili ste im ruku kada su bili sami. Vjerujte, u životu ne postoje veće stvari od toga. Važni ste i želim da to zaista znate. U ime Hrvatskog Crvenog križa, svoje osobno ime, ali i ime svih onih kojima ste pomogli, od srca vam zahvaljujem! Svijet i dalje računa na vas.“

 

Izvor:HCK

Veličina slova
.