Krajem prošlog tjedna u Zagrebu se održao dvodnevni godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa s temom:“ Prihvatimo nove tehnologije za pomoć ljudima u potrebi“. Sastanci ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa obiluju aktualnim temama koje su uvijek izvrsna prilika za edukaciju, nova znanja, razmjenu iskustava, predstavljanje inovacija i još kvalitetniji rad.

Dvodnevni sastanak ravnatelja započeo je u četvrtak 20.2.2020. u poslijepodnevnim satima s temom vodstva, a nastavio se dan poslije s predavanjima važnima za rad Hrvatskog Crvenog križa poput zaštite dokumentacije, unapređenja sustava doniranja hrane, projekata solidarnosti i EU fondova.

Kako su ravnatelji društava Crvenih križeva ujedno i vođe svojih timova, upravo je tema liderstva bila za njih od posebnog značaja. O toj temi je izlagao profesor Mislav Ante Omazić, redoviti profesor na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a panelisti koji su pričali o svojim iskustvima i izazovima vodstva bili su: bivši premijer Vlade nacionalnog jedinstva dr. Franjo Gregurić, bivša ministrica Bernardica Juretić, bivši vaterpolist, a sada djelatnik u Hrvatskoj turističkoj zajednici Dubravko Šimenc te prokuristica u tvrtki Kraš Marica Vidaković.

Drugoga dana, sastanku ravnatelja su nazočili brojni državni tajnici i pomoćnici ministra, a ravnatelje su pozdravili predsjednik HCK dr. Josip Jelić i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić. Uz brojna izlaganja vezana za aktualne teme, najzapaženije bilo je izlaganje izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta, koji je posebno naglasio važnost budućnosti i upotrebu novih tehnologija te izdvojio socijalne teme kao fokus Crvenoga križa, jer je još uvijek veliki broj onih kojima je potrebna pomoć.

Sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa završen je zaključcima koji će poslužiti kao temelj za daljnji razvoj programa Hrvatskoga Crvenog križa na dobrobit onih kojima su ti programi i namijenjeni, a ravnatelji su dobili brojne nove informacije i savjete za primjenu u svakodnevnom radu.

Veličina slova
.