U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici u razdoblju od 19. do 21. listopada 2023. godine održano je 17. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije ”Sport za sve” i uz suorganizaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Otvorenju 17. savjetovanja nazočili su predsjednik Saveza sportske rekreacije i voditelj Savjetovanja Vladimir Findak, izaslanica Izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta Silvana Radovanović, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Osijek Aleksandar Včev, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović te predavači i sudionici Savjetovanja.

Voditelj savjetovanja profesor Vladimir Findak naglasio je kako je nakon 34 godine proučavanja obuke neplivača stručni tim ove godine odlučio obraditi jednu posebnu temu – “Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti plivanja”.

Na Savjetovanju su kroz glavni referat, koreferate i priopćenja prezentirane značajne teme u ovom području, a doneseni su i zaključci koji će biti upućeni svim sudionicima, kao i relevantnim institucijama.

 

REFERAT:

prof. emeritus dr. sc. Vladimir Findak: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja“

KOREFERATI:

Dr. sc. Dražen Rastovski: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja u radu s djecom i učenicima“

Doc. dr. sc. Klara Šiljeg: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja u radu s mladeži i odraslim osobama“

Ana Sršen, prof: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja u radu s osobama oštećena zdravlja i osoba s invaliditetom“

Ivan Szabo, Dalibor Bičanić, Silvana Radovanović, prof: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja u plivačkim i spasilačkim tehnikama“

Doc. dr. sc. Dajana Karaula: „Metodički postupci kao čimbenik uspješnosti učenja plivanja u turizmu“

 

U subotu je održana i  svečana podjela Godišnjih nagrada za obuku neplivača koju su primile brojne organizacije i fizičke osobe koje su ostvarile zapažene rezultate u obuci neplivača u 2023. godini.

 

 

Veličina slova
.