Protekli vikend, od 10. do 12. svibnja 2019. godine, u Našicama je održano 23. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa i 2. natjecanje u realističnom prikazu ozljeda, središnji događaji u obilježavanju Tjedna Crvenog križa u Hrvatskoj. Natjecanje je okupilo preko 120 mladih humanitaraca iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, predstavnika društava Crvenog križa koji su pokazali znanje u sljedećim tematskim cjelinama: provjera znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjera znanja i vještina iz prve pomoći.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek predstavljali su učenici Medicinske škole Osijek i učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek. U kategoriji mladih učenici Medicinske škole Osijek osvojili su izvrsno 2. mjesto, a također zapaženo 2. mjesto osvojili su i učenici OŠ Antuna Mihanovića u kategoriji podmlatka.

Uz navedene uspjehe, poseban uspjeh volonteri osječkog Crvenog križa ostvarili su u okviru 2. po redu natjecanja u realističnom prikazu ozljeda na kojemu se natjecalo ukupno 6 ekipa iz cijele Hrvatske, a na kojemu su volonteri osječkog Crvenog križa odnijeli pobjedu.

S ponosom ističemo kako su članovi volonterskog tima za provođenje zdravstvenih djelatnosti osječkog Crvenog križa ovogodišnji dobitnici priznanja Hrvatskog Crvenog križa za „Volonterski tim godine“. Ovo posebno značajno priznanje za volontere osječkog Crvenog križa članovima tima uručio je u okviru programa natjecanja Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Ovi osobito značajni Gradskom društvu Crvenog križa Osijek posebno su značajni s obzirom na snažnu usmjerenost na rad s volonterima i mladima te će zasigurno predstavljati novi poticaj za još bolji i kvalitetniji rad za dobrobit svakog pojedinca i zajednice.

Veličina slova
.