Započela su testiranja za Tečajeve za osposobljavanje spasioca, a sami tečajevi provodit će se u svibnju i lipnju diljem Hrvatske. Svi oni koji se žele prijaviti, detalje o rasporedu, kao i kriterijima za pristup tečaju, mogu pronaći OVDJE.

 

Hrvatski Crveni križ već 20 godina, na temelju svojih javnih ovlasti, jedini u Republici Hrvatskoj provodi tečajeve za osposobljavanje spasioca.

 

Spasioci su iznimno važna karika u sigurnosnom aspektu hrvatskog turizma, ali je njihova uloga ključna i u spašavanju života hrvatskih građana, posebno uzimajući u obzir podatak da godišnje u Hrvatskoj od utapanja umre prosječno 90 ljudi.

 

Osposobljavanje spasilaca i njihovo zapošljavanje na kupalištima diljem Hrvatske snažno utječe  na prevenciju utapanja, a time se podiže i razina sigurnosti građana i turista na vodenim površinama.

 

Trenutno u cijelome svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, vlada velika potražnja za spasiocima na tržištu rada, što spasiocima omogućava brzo i sigurno zapošljavanje.

 

Na tečaju za osposobljavanje spasilaca stječu se znanja, vještine i kompetencije koje su  korisne tijekom cijeloga života jer spašavaju ljudske živote! Prijavi se!

 

Veličina slova
.