Pozivamo starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da prate preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da narednih tjedana izbjegavaju odlaske na javna mjesta. Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirat će dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.

Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 031/494-062 od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati.

Molimo sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek moli sugrađane da se uz pridržavanje svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere:

  • Kontaktirajte ih telefonski
  • Obilazite starije osobe, ali im nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan
  • Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van
  • Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica
  • Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama
  • Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

Imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!

Veličina slova
.