U službi humanosti od 1878.

Tečajevi pružanja prve pomoći za vozače

Tečajevi se provode kao sastavni dio osposobljavanja kandidata za vozače u auto-školama, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama (NN 105/04), Pravilnikom o osposobljavanju kandidata za vozače na motorni pogon iz nastavnog predmeta pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi (NN 59/98), te ostalim važećim Pravilnicima u trajanju od najmanje 9 nastavnih sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek raspolaže s 12 licenciranih liječnika provode obuku iz prve pomoći. Osim kvalitetne ekipe stručnjaka, prostorija (2 učionice), Gradsko društvo Crvenog križa Osijek opremljeno je najsuvremenijom opremom i nastavnim pomagalima za osposobljavanje svih kategorija stanovništva  za pružanje prve pomoći.

Osječki Crveni križ obavljao je obuku kandidata auto škola s područja svog djelovanja za prvu pomoć za vozače, a razina kvalitete tečaja podignuta je i zahvaljujući suradnji s Policijskom upravom Osječko-baranjskom jer djelatnici prometne policije u okviru tečaja prve pomoći budućim vozačima održavaju predavanje o prevenciji nesreća u prometu, sigurnosnim pravilima uz projekciju video isječaka o posljedicama nesreća.

Tečajevi se u održavaju jednom tjedno, odnosno po popunjenu grupe potrebne za organizaciju tečaja.

Svi zainteresirani za o osposobljavanje kandidata za vozače na motorni pogon iz nastavnog predmeta pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi mogu se javiti u:

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

Šetalište Petra Preradovića 6

31000 Osijek

Telefon: 031 / 205 488

Fax: 031 / 211 765

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti

projekt zazeli

LogoFead2018WEBinclusive community projekt