Počeli smo s provođenjem aktivnosti projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA II“ za koji smo s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnoj vrijednosti 2.796.248,00 HRK. Tako je naš tim povećan za čak 32 nove kolegice koje će u idućih godinu dana pružati pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti u Osijeku, Čepinu, Šodolovcima i Vladislavcima.
Svrha projekta je zapošljavanjem u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal 32 žene iz skupine teško zapošljivih žena kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, dok se pružanjem usluge pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama nastoji potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.
Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalnim uredom Osijek te u suradnji s općinama Čepin, Šodolovci i Vladislavci. Do sada je u projekt uključeno više od 270 korisnika.
Veličina slova
.