Nalazimo se u izazovnom vremenu i suočavamo s brojnim kriznim situacijama različitih razmjera koje posebno pogađaju najosjetljivije dijelove stanovništva, a kako je upravo ublažavanje ljudske patnje u kriznim situacijama jedan od glavnih pokretača međunarodnog pokreta Crvenog križa i tema od posebnog značaja, važno je podsjetiti se na savjete za Doniranje hrane i Krizno komuniciranje, koji se nalaze na infografikama, a možete ih pogledati niže u tekstu.

Podsjetimo, partneri smo na projektu „Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice“ koji se provodi s ciljem osnaživanja predstavnika organizacija civilnog društva (OCD) za neposredan rad u kriznim situacijama. Trajanje projekta je od 16. veljače 2022. do 15. svibnja 2023. godine. Odobren iznos podrške je 442.494,47 kuna, uz sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 376.120,30 kuna te s 66.374,17 kuna iz Državnog proračuna, s pozicije Ureda za udruge. Nositelj projekta je Centar za prevenciju otpada od hrane – CEPOH. Partneri na projektu su: Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a područje provedbe projekta je Republika Hrvatska.

 

 

 

Veličina slova
.