Dana 23.12.2021. održana je prva konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena II“ povodom pregleda dosadašnjih rezultata i najave budućih aktivnosti. Od provedenih aktivnosti važno je reći da su 32 nezaposlene žene koje pripadaju teže zapošljivim skupinama žena, zaposlene na razdoblje od 12 mjeseci, počevši od  svibnja 2021. godine. Žene zaposlene u okviru projekta rade na poslovima pružanja potpore i podrške krajnjim korisnicima – starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora. U projekt je trenutno uključeno 273 krajnja korisnika, od kojih je 237 kućanstava, a u prvih šest mjeseci rada pruženo je 21 023 usluge.

 

Kao što je poznato, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena II“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.796.248,00 HRK, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci i Vladislavci provodi od 7. siječnja 2021. , a trajat će do 7. srpnja 2022. godine.

 

Važno je za naglasiti kako unatoč svim izazovima u vrijeme pandemije koronavirusa na našim prostorima, žene ne prestaju brinuti o našim krajnjim korisnicima, ali s posebnim naglaskom na praćenje svih sigurnosnih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ovom prilikom je i jedna od zaposlenih žena ciljane skupine, opisala svoje iskustvo sudjelovanja u projektu, odnosno kako je njezin posao izgledao u praksi i koliko je ovaj projekt važan za nju, njezinu obitelj te radne kolegice, ali i same krajnje korisnike.

 

 

 

 

Veličina slova
.