Rođen sam 1960. godine u Osijeku. Nakon završetka srednje škole zaposlio sam se u robnoj kući „NA – MA“, gdje sam i prvi put dao krv 1980. godine. Tada je u poduzeću postojao aktiv DDK i tu je sve počelo. To je bilo vrijeme kada se značajan dio života mladog čovjeka događao oko firme: sport, putovanja, plesne škole pa i darivanje krvi.
Vrlo zanimljiva priča iz tog vremena je događaj kada je darivanje krvi doslovno spasilo život jednom kolegi. Naime, nakon analize krvi, javljeno mu je da se hitno javi u bolnicu, gdje mu je dijagnosticirana žutica (Hepatitis) u poodmakloj fazi. Stanje je bilo kritično, no kolega je ipak, nakon dugotrajnog liječenja ozdravio.
U sredinama gdje sam boravio ili radio često sam pričao tu priču ne bih li koga potakao na razmišljanje i odluku da daruje krv i samim tim kontrolira vlastito zdravlje. To je moj lajt – motiv koji traje već skoro 40 godina. U toj mojoj misiji pridružili su mi se supruga i sin i zbog toga sam ponosan. Drago mi je i zbog prijatelja koji su sa mnom prvi put otišli na transfuziju i nakon toga nastavili biti davatelji.
Niti jedan višestruki davatelj nije savršenoga zdravlja pa tako ni ja. Bilo je tu operacija i bolesti. Poanta je u dugogodišnjoj predanost i ažurnosti. Treba samo odvojiti malo svoga vremena i otići do transfuzije dati krv.
Nadam se da će mladi ljudi u ovoj mojoj priči naći inspiraciju i lajt- motiv. Vidimo se na davanju krvi.

 

Veličina slova
.