U utorak 15.9.2020. godine održana je Završna konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ na kojoj su predstavljeni rezultati projekta i provedene aktivnosti.  U protekle dvije godine kroz projekt zaposleno je 37 žena pripadnica ciljane skupine koje su obilazile 386 krajnjih korisnika, koji su primili ukupno 79 281 uslugu pomoći i podrške. Za vrijeme trajanja projekta zamolili smo krajnje korisnike da ocjene na skali od 1-5 zadovoljstvo pruženim uslugama i projekt je ocijenjen s 4,83. Može se reći kako je taj rezultat potvrda skladnog odnosa kvalitete i kvantitete pruženih usluga na terenu i iznimno nam je drago da je zadovoljstvo krajnjih korisnika na tako visokoj razini.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su podaci vezani uz obilazak krajnjih korisnika u protekle dvije godine, najkorištenije usluge u projektu su sljedeće: pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, zatim pružanje podrške kroz razgovore, druženje, te uključivanje u društvo, pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala i sl.) te pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima i sl. Važno je za naglasiti kako unatoč svim izazovima u posljednjih 6 mjeseci koliko traje pandemija koronavirusa na našim prostorima, žene nisu prestale brinuti o krajnjim korisnicima, ali s posebnim naglaskom na praćenje svih sigurnosnih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tom prilikom je i jedna od zaposlenih žena ciljane skupine, opisala svoje iskustvo sudjelovanja u projektu, odnosno kako je njezin posao izgledao u praksi i koliko je ovaj projekt važan za nju i njezinu obitelj te radne kolegice kao i same krajnje korisnike. Partneri i suradnici, kao i predstavnici osječkog Crvenog križa, također su istaknuli značaj projekta „OsnaŽENA“ za poboljšanja kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba. Također, podržali su stjecanje novih znanja i kompetencija zaposlenih žena koje će im uvelike pomoći u boljem pozicioniranju na tržištu rada.

Konferencija je zaključena s čestitkama upućenim prema 33 djelatnice koje su pohađale i uspješno završile sljedeće obrazovne programe/programe osposobljavanja: Program osposobljavanja za poslove računalnog operatera pohađalo je 17 djelatnica, program osposobljavanja za poslove cvjećara – aranžera 7 djelatnica, zatim 5 djelatnica je pohađalo Program osposobljavanja za poslove gerontodomaćina/ce, 2 Njemački opći jezik i po jedna Engleski opći jezik i Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhara.

Veličina slova
.